Hem / 7 000 nya bostäder till 400-årsjubileet
13 juni 2014

Göteborg behöver öka takten i bostadsbyggandet. Därför gör den politiska majoriteten en extra satsning på fler bostäder.

7000 bostäder

När staden firar 400 år om sju år ska ytterligare 7 000 bostäder vara färdigbyggda.
– Nu är staden mogen för en sådan här satsning och vi ska lägga krut på samarbetet så att detta blir verkstad fram till jubileumsåret 2021, säger Anneli Hulthén (S), kommunstyrelsens ordförande.

De rödgröna partierna i Göteborg vill, utöver den höjda reguljära byggnadstakten på 3 000-5 000 bostäder per år, göra en jubileumssatsning fram till 2021 för att minska bostadsbristen.
– Vi kan bygga ytterligare 7 000 bostäder och på allvar minska Göteborgs bostadsbrist, säger Ulf Kamne (MP), fastighetsnämndens ordförande.

Idén kom från byggbolagen Wallenstam, HSB, Semrén + Månsson och Framtiden AB och den nappade politikerna på. Behovet av fler bostäder och inte minst hyresrätter var också en fråga som lyftes av många människor när idéinsamlingen inför Göteborgs 400-årsjubileum genomfördes 2011-2012. Tanken är att under sjuårsperioden fram till 2021 skjuta till extra resurser och skapa en särskild organisation inom staden som får uppdraget att jämsides med redan planerad stadsutveckling genomföra jubileumssatsningen.

De områden som diskuteras är Högsbo skjutbana, Gunnilse, Arlatomten och Amhult 3. Hälften av bostäderna ska bli hyresrätter.
– Det är viktigt att många nya hyresrätter byggs så att även ekonomiskt svagare grupper kan få tillgång till bostäder, säger Mats Pilhem (V), kommunalråd.

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare