4 Maj 2017

Avenyn bjuder till gatufest med gröna inslag

Avenyn Block Party är en gatufest med kultur, konst och gröna & sköna inslag . Lördag 13 maj fylls hela Avenyn och Götaplatsen med aktiviteter som konstutställningar, odlingsstationer, DJ-maraton, dansuppvisningar och erbjudanden från butikerna i området.

GothenburgGreenWorld_fotoBeatriceTornros_MG_1781-webb
Fotot är från förra årets Gothenburg Green World, när Avenyn kantades av gröna trädgårdar, och är taget av Beatrice Törnros.

Gaturummets vårgrönska smyckas med vackra installationer av konstgruppen L.O.C. butikerna flyttar ut på gatan med fina erbjudanden och hos restaurangerna blir det dagspartyn med skön musik och specialerbjudanden på menyerna.

Skaffa dig en ny stickling

På Götaplatsen hålls det DJ-maraton kl.13:00 – 20:00 med 9 olika DJ:s och Aveny blommor sätter upp ett odlingstält där du bland annat kan byta sticklingar för helt ny grönska i dina rabatter och krukor. Här finns också en pop-up store för Glossybox, en cykelverkstad med Sportson, food trucks och konstnärer som målar live.

- Vi vill ha en stor folkfest som andas glädje, kultur och grön & skön stad som är fokus för Göteborg 2017, säger Elin Dahlbäck, projektledare Avenyföreningen.

Så passa på att besöka det grönare skönare Avenyn och Götaplatsen lördagen den 13 maj kl. 10:00 – 24:00

Läs mer om Avenyn Block Party

avenyn-block-party

Till jubileumssatsningen