Home / Allmänna bastun i Frihamnen kan bli Sveriges bästa byggnad
16 september 2015

Bastun nominerad

Allmänna bastun i Jubileumsparken, som öppnade i februari och är gratis för allmänheten, är inte bara ett svar på göteborgarnas önskan att komma närmare vattnet. Den symboliserar också utvecklingen av Göteborg framöver: hållbart, göra älven tillgänglig för alla samt att successivt låta platser växa fram i delaktighet och dialog med göteborgarna, alltsammans med högt ställda kvalitetskrav.

– Nomineringen är ett kvitto på att vi lever upp till de höga ambitionerna i Älvstadsvisionen. Bastun är också en del i stadens sätt att fira att vi fyller 400 år om sex år. Utifrån dialog och idéer från medborgarna går vi från ord till handling och förverkligar olika angelägna satsningar i staden. Allt med jubileumsåret 2021 som en extra drivkraft, säger Lena Andersson, VD på Älvstranden Utveckling.

Kasper Salin-priset är samhällsbyggnadsbranschens äldsta och mest välkända pris och har delats ut till Sveriges bästa byggnad sedan 1962.

– Att just den Allmänna bastun nominerats gör oss extra glada, då den inte bara är ett stycke spännande arkitektur utan en del i en stadsutvecklingsprocess där vi arbetat intensivt med att involvera medborgarna både i utvecklingen men också i själva byggnationen, säger Jessica Segerlund, processledare för platsbyggnad på Älvstranden Utveckling AB.

Kasper Salin-priset och flera andra arkitekturpriser delas ut den 19 november på Arkitekturgalan, Nordens största mötesplats för arkitektur.

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare