28 Jun 2017

Bemannade InfoPoints i Göteborgs skärgård

Genom ett samarbete mellan Göteborg och Öckerö finns numera personal på plats året om för att hjälpa dig till rätta – om det så bara är närmaste toalett du letar efter eller om du vill hitta nya stigar att utforska på öarna.

infopoints-2

InfoPointsen är placerade vid naturliga mötesplatser och är utmärkta med det karaktäristiska vitgröna InfoPoint-märket. De kan till exempel vara en butik, restaurang eller hotell på platsen som erbjuder broschyrer och svarar på frågor.

– Vårt mål är att finnas där våra gäster och besökare är. Skärgården är levande året om och InfoPointsen är värdefulla för att kunna ge en bra service, säger Sandra Osberg, turismutvecklare på Öckerö Kommun.

Närmare vattnet enklare

En av de mest återkommande önskningarna när göteborgarna fick lämna sina idéer om vad de önskade sig till Göteborgs 400-årsjubileum, var att komma närmare vattnet och att vår skärgård skulle bli mer tillgänglig för alla. Det arbetet går stadigt framåt i samarbete med skärgårdskommunerna, t ex genom att du sedan ett par år tillbaka kan ta sommarfärjorna till den södra skärgården och att du nu kan få tips och svar på dina frågor när du befinner dig på någon av öarna i södra eller norra skärgården.

– Vår skärgård får allt fler besökare. Tittar du på Tripadvisor, så ligger den på första plats över sevärdheter i Göteborg. Det är roligt att ännu fler aktörer vill vara med och visa ännu mer av det goda värdskapet vi har här i staden, säger Annelie Karlsson, chef Besöksservice på Göteborg & Co.

Du vet väl att sommarbåtarna mellan Stenpiren och Göteborgs södra skärgård är tillbaka igen och går fram till den 20 augusti. Du läser mer om dem här.

InfoPoints i Norra skärgården
Rörö – Ica strandkassa
Källö – Knippla- Knippla vandrarhem
Hyppeln – Affären på Hyppeln
Hälsö – Evas på Hälsö
Öckerö – Henrys kiosk
Öckerö – Nimbus restaurang & café
Öckerö – Bibliotek
Öckerö – Kommunhus
Hönö Klåva – Fiskemuseet
Hönö – Tappen
Hönö – Hönö Pinan Pizzeria
Björkö – Restaurang Seaside
Fotö hamn Café – Holmboms Ark

InfoPoints i Södra skärgården
Asperö – Affären på Asperö
Brännö – Brännö Varv
Brännö – Brännö värdshus
Styrsö – Styrsö Skäret
Donsö – Isbolaget Donsö
Vrångö – Kajkanten Vrångö
Vrångö – Södra Skärgårdens Café

Till jubileumssatsningen