Göteborg 1621-2021
Home / Besöksrekord för Jubileumsparken – 80 000 besökte parken 2018
24 januari 2019

– 27 ungdomar anställdes som parkvärdar för att möta besökarna, mitt i stadsutvecklingen av Frihamnen, säger Jessica Segerlund, platsutvecklingschef på det kommunala bolaget Älvstranden Utveckling.

Parkvärdarna har rekryterats i samarbete med föreningen Passalen. Ungdomarna representerar olika stadsdelar i Göteborg, intressen, etnicitet och funktionsvariation. De får utbildning i bland annat hjärt- och lungräddning, simundervisning och segling.

– Vad gäller 2019 så ser vi med spänning fram emot ett nytt år med en ny vattenlek, lägerverksamheter, fortsatta samarbeten med projektet Vattenvana för bland annat nyanlända ungdomar, den populära bastun och såklart en ny badsäsong, avslutar Jessica Segerlund.

Jubileumsparken utvecklas i samverkan mellan Älvstranden Utveckling, stadsbyggnadskontoret och park- och naturförvaltningen och är en del av stadens jubileumssatsningar inför 400-års jubiléet år 2021. I anslutning till Jubileumsparken kommer under våren även byggstart att ske för de 800 temporära bostäder som planeras i Frihamnen med beräknad första inflyttning till sommaren 2019. Jubileumsparken har också blivit nominerad till Sienapriset 2018 för årets bästa landskapsarkitektur. Vinnaren koras i mars 2019.

Fram till maj är bastun och saltvattentunnan öppen för bokning under vissa tider. Övriga aktiviteter beräknas öppna i mitten av maj.

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare