6 Okt 2017

Entreprenörskvarteret Yesbox är invigt

Yesbox i Gamlestan är Göteborgs nya mötesplats för entreprenörer, innovatörer och nyföretagare. Yesbox är en del av jubileumssatsningen det entreprenöriella Göteborg, som ska bidra till att stärka stadens entreprenörsklimat och skapa bättre förutsättningar och verktyg för att förverkliga människors idéer.

Yesbox invigning
Foto: Markus Holm

Yesbox invigdes officiellt onsdagen den 4 oktober 2017, men på entreprenörskvarteret i Gamlestadens fabriker har verksamheten varit igång i snart en månad. Tanken är att du som entreprenör kan komma till hit och testa dina tankar och få inspiration, samtidigt som du får stöttning av erfarna och kunniga aktörer och nätverk för att ta nästa steg i ditt projekt.

I just dessa lokaler har det tidigare skrivits göteborgskt industrihistoria. Här startade Sven Wingquist tillverkningen av det sfäriska rullagret som blev grunden till världsföretaget SKF, och på en balk i det närliggande kvarteret hängde den allra första Volvokarossen. Nu är lokalerna hem för nya entreprenörer och nya affärsidéer, och viljan är att öka nyföretagandet i Göteborgsregionen och förbättra och förenkla för alla som vill starta företag, utveckla sitt företag eller har affärsidéer som de vill realisera.

Läs mer på yesboxgoteborg.se.


Yesbox är ett samverkansprojekt mellan ett flertal aktörer inom nyföretagande, entreprenörskap och innovation. Yesbox drivs av Business Region Göteborg och är en del av jubileumssatsningen det entreprenöriella Göteborg. Inför stadens 400-årsjubileum var ett av göteborgarnas önskemål att skapa bättre förutsättningar, verktyg och mötesplatser för förverkliga människors idéer till projekt.  Målbilden inför 2021 är att Göteborg ska vara en internationell förebild inom entreprenörskap.

 

Till jubileumssatsningen