Göteborg 1621-2021
Home / Entreprenörskvarteret Yesbox är invigt
6 oktober 2017

Yesbox invigdes officiellt onsdagen den 4 oktober 2017, men på entreprenörskvarteret i Gamlestadens fabriker har verksamheten varit igång i snart en månad. I just dessa lokaler har det tidigare skrivits göteborgskt industrihistoria. Här startade Sven Wingquist tillverkningen av det sfäriska rullagret som blev grunden till världsföretaget SKF, och på en balk i det närliggande kvarteret hängde den allra första Volvokarossen.

Nu är lokalerna tänkta som en inspirerande plats för nya entreprenörer och nya affärsidéer. Syftet är att öka nyföretagandet i Göteborgsregionen och förbättra och förenkla för alla som vill starta företag, utveckla sitt företag eller har affärsidéer som de vill realisera. På Yesbox finns kompetens, stöttning och tillgång till nätverk, allt samlat på samma plats.

Läs mer på yesboxgoteborg.se.

Yesbox är ett samverkansprojekt mellan ett flertal aktörer inom nyföretagande, entreprenörskap och innovation. Yesbox drivs av Business Region Göteborg och är en del av jubileumssatsningen det entreprenöriella Göteborg. Inför Göteborgs 400-årsjubileum var ett av göteborgarnas önskemål att skapa bättre förutsättningar, verktyg och mötesplatser för förverkliga människors idéer till projekt.

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare