12 Sep 2017

Föreställningen ”Farfars mammas soffa” på turné under hösten

I juni 2017 fick alla förskoleklassbarn i Göteborg boken ”Farfars mammas soffa” i sommarlovspresent och en inbjudan till Sagofesten på Kulturkalas. Där spelades en teaterföreställning som utgår från bokens handling och nu ger sig föreställningen ut på turné i Göteborgs stadsdelar.

Foto: Lo Birgersson
Foto: Lo Birgersson

Teaterföreställningen utgår från boken ”Farfars mammas soffa” som är skriven av Anna Bengtsson, illustratör och författare. Med musikens toner väcks nyfikenhet kring förr och nu, om soffan, och familjen, sagor, berättelser och läsning. Föreställningen är ett samarbete mellan Göteborgs Stad, Alfons Åbergs Kulturhus, Teater Gapet och Teater Bataljonen.

Boken, teaterföreställningen och sagofesten är satsningar för att främja läsning för och med barn tidigt i livet, stärka barns ordförråd och läslust. Ju tidigare läslusten utvecklas i livet, desto bättre blir språkutvecklingen och möjligheten att påverka sin framtid. Staden där vi läser för våra barn är en del i Göteborgs Stads arbete med att skapa en mer jämlik stad. 2021 firar vi 400 år av sagor i form av en sagofestival.

Speldatum ”Farfars mammas soffa”

22 september kl 15.30
Högsbo bibliotek, Högsbo
Facebook-event med mer information

10 oktober kl 11.00
Alfons Åbergs Kulturhus, Centrum (Obs! Entréavgift)

18 oktober kl 11.00
Alfons Åbergs Kulturhus, Centrum (Obs! Entréavgift)

25 oktober kl 11.30
Alfons Åbergs Kulturhus, Centrum (Obs! Entréavgift)

1 november kl 15.30
Kyrkbyns bibliotek, Lundby

2 november kl 14.00
Blå Stället, Angered

25 november kl 14.30
Bergsjöns bibliotek, Bergsjön

Läs mer om hela föreställningsturnén ”Farfars mammas soffa” på Facebook.


Staden där vi läser för våra barn är en del av satsningen Jämlikt Göteborg – hela staden socialt hållbar – inom Göteborgs Stad. Bokgåvan har möjliggjorts genom samverkan mellan flera parter i staden och är en del av det långsiktiga arbetet för ett mer jämlikt Göteborg och stadens 400-årsjubileum. Vid jubileumsåret 2021 firar vi 400 år av sagor och berättelser. Läs mer på Jämlikt Göteborgs webbsida

 

 

 

Till jubileumssatsningen