22 Nov 2016

Gatukonst ljussätts i Julstaden

Under hela december och ända fram över Trettonhelgen hjälper Göteborgs 400-årsjubileum till att göra staden lite ljusare. Elva av de utomhuskonstverk som målades gatukonstfestivalen i somras, ljussätts som en del i Julstaden Göteborg. Alla stadsdelar får minst ett konstverk som lyser upp i vintermörkret.

Gatukonstnärerna Yash och Ana Marias verk ljussätts 1/12 - 8/1 för att göra Göteborg lite ljusare och tryggare.
Gatukonstnärerna Yash och Ana Marias verk ljussätts 1/12 – 8/1 för att göra Göteborg lite ljusare och tryggare.

Den 11 december kan du dessutom följa med grundarna av Artscape på en guidad busstur till några av de upplysta verken. Det blir två turer som avgår från Kungsportsplatsen. Förmiddagsturen åker söderut och på eftermiddagen går färden norrut. Från och med den 1 december kan du boka upp dig för en gratis konstupplevelse på kulturpunkten.nu alternativt på telefon: 031 – 368 32 99. Eller varför inte ordna en egen konstresa med släkt & vänner i bil eller med lokaltrafiken mellan allt julklappsrimmande och julbordsätande!

Jag vill veta mer om de ljussatta verken och se var de är placerade.

Arrangemanget är en del i Julstadens julkalender med daglig lucköppning som introduceras i år. Kalendern bjuder göteborgare och tillresta på dagliga upplevelser i kulturens tecken runt om i staden. Se alla dagliga överraskningar i julkalendern.

Till jubileumssatsningen