22 Dec 2016

Göteborg – nu i Minecrafts värld!

Vad sägs om en promenad eller flygtur i ett virtuellt Göteborg som det ser ut idag eller varför inte bygga om staden så som du vill ha den? Nu är det möjligt via Minecraft! Ladda ner spelet och delta i tävlingen som hålls under jullovet.

Genom att öppna Göteborgs Stads geografiska data och bygga upp Göteborg i Minecraft hoppas stadsbyggnadskontoret på ett ökat intresse för stadens miljöer. Barn och ungdomar kan röra sig virtuellt i Göteborg och lära känna olika stadsdelar. Allt bygger på stadens egna riktiga geografiska data; hus, vägar, träd och belysning. Trots att det rör sig om 1 meter höga kuber, som spelet är uppbyggt av, känner du ändå snabbt igen dig när du går eller flyger igenom staden.

Projektet startade som en lokal pilotstudie i Hammarkullen där ungdomar från Nytorpsskolan tillsammans med pensionärer och Hyresgästföreningen byggde om närmiljön i Minecraft och är ett led i satsningen Jämlikt Göteborg. Ett av fyra områden inom Jämlikt Göteborg handlar om att göra olika insatser för att skapa mer hälsosamma och hållbara livsmiljöer. Bland annat innebär det att planera och bygga staden för ökad jämlikhet.

I varje stadsdel finns en skatt gömd i en någorlunda välkänd byggnad – ladda ner varje stadsdel och leta upp de gömda skatterna!

Läs mer om spelet och tävlingen.
Ladda ner spelet idag,  och och delta i tävlingen!