23 Okt 2017

Invigning av Land Art-verket ”Nuet” i Hökälla

Ett av göteborgarnas önskemål inför 400-årsjubileet 2021, är att få mer gröna ytor på fler ställen runt om i stadsdelarna. Under 2017 har jubileeet därför satt ett extra fokus på gröna platser och sju Land art-konstverk har uppförts av svenska och internationella konstnärer i parker och naturområden. Lördag 28 oktober invigs utsikts- och tidstornet ”Nuet” i Hökälla naturområde.

Land Art-verket Nuet. Foto: Markus Holm
Land Art-verket ”Nuet” av Jens Thoms Ivarsson. Foto: Markus Holm

Land Art är en konstform som tar avstamp i landskapet och använder naturen som källa för att skapa installationer som är tänkta att stå kvar en längre tidsperiod. I Norra Hisingen har man valt att sätta ljus på naturområdet Hökälla. Där har konstnären Jens Thoms Ivarsson uppfört det 12 meter höga utkikstornet ”Nuet”.
– Idén till min installation fick jag av John Thulin, naturvårdare för Hökälla, som berättade om Kvillebäckens unika historia, djurliv och saker som du inte ser om du inte har kunskaperna. Min tanke är att göra ett slags tids- och utsiktstorn där du kan upptäcka det som inte syns. Dels historien bakåt men även möjlighet att se in i framtiden, berättar Jens om sitt verk i Hökälla.

Utsikt från "Nuet". Foto: Markus Holm
Utsikt från ”Nuet”. Foto: Markus Holm

Lördag 28 oktober är du välkommen till den officiella invigningen av ”Nuet”. Jens Thoms Ivarsson finns då på plats och berättar om konstverket.  Du kommer att ha möjlighet att gå upp i tornet för att njuta av utsikten. Det bjuds på frukt och grillplatserna är tända, så ta med något att grilla!

När: lördag 28 oktober kl 14.00
Var: Hökälla naturområde, samling vid grillplatsen vid Håbergets fot.

Läs mer om om Land Art-verken runt om i Göteborg.

Till jubileumssatsningen