12 Jun 2017

Invigning av ny mötesplats mitt i Brunnsparken

Nu kan du spela boule i Brunnsparken – eller sätta dig ner i färgglada sittgrupper och titta på dem som spelar! Fredagen den 9 juni invigdes den nya utsmyckningen och mötesplatsen mellan fontänen med Johannastatyn och Palacehuset.

brunnsparken-5-klipp
Fredrik Ottosson från Hufvudstaden, Lena Dalerup från Innerstaden Göteborg och Cecilia Dahlman Eek från Stadsledningskontoret klippte gemensamt bandet för att inviga det nya sommarhänget mitt i Brunnsparken. Foto: Mathias Stenback

Det är Innerstaden som samlat gymnasieelever och konstnärer för att gemensamt genomföra ett projekt där de färgsatt stolar och bord som tillsammans med en mini-scen och en boulebana placerats ut mitt i stadens hjärta – allt som ett led i att skapa en lite grönare skönare stad för Göteborgarna.

Några av de konstnärer och elever från olika skapande gymnasieprogram som tillsammans färgsatt sittgrupperna.
Några av de konstnärer och elever från olika skapande gymnasieprogram som tillsammans färgsatt sittgrupperna. Foto: Mathias Stenback
brunnsparken-2
Så här mysigt och färgglatt kan det bli mitt i stan när du släpper loss kreativiteten! Foto: Mathias Stenback

Det är viktigt att utveckla platserna mellan husen så att de blir ljusa och välkomnande. Brunnsparken upplevs av många som en otrygg plats som man helst passerar så snabbt som möjligt. För att göra platsen mer tillgänglig och inbjudande för alla att mötas, finns under sommaren flera sittgrupper där du kan pusta ut med en glass eller bara titta på folklivet som passerar.

Spela boule och lär känna nya människor mitt i staden! Klot lånar du i kiosken.
Spela boule och lär känna nya människor mitt i staden! Klot lånar du i kiosken. Foto: Mathias Stenback

Projektet är ett samarbete mellan handlarna, fastighetsägarna kring Brunnsparken och Göteborgs Stad, och en del av fokusåret Grön och skön stad 2017 på vägen till Göteborgs 400-årsjubileum.

Till jubileumssatsningen