Göteborg 1621-2021
Home / Julkalendern avrundar Kulturåret 2016
16 december 2016

Det började med varm choklad, gospel och ljussatt konst vid julstadens invigning på Götaplatsen den 1 december. Sedan har upplevelserna avlöst varandra runt om i Göteborg. Den 5 december gjorde den kände koreografen och dansaren Frauke ett gästspel under bambuinstallationen vid Milleniumplatsen. Den 14 december var julkalendern i Bergsjön, där ”barnens ljusgata” invigdes med över 1000 ljuskreationer skapade av barn från östra Göteborg. Och idag, fredagen den 16 december, är det dags för gratis filmvisning av filmen ”Dansaren” på Bio Roy. Sedan fortsätter det ända fram till julafton, då Stadsmissionen bjuder på julfirande för alla med mat och gudtjänst i S:t Johanneskyrkan.

Öppna luckorna fram till jul i Julstadens julkalender

Den 1 januari 2016 inleddes Kulturåret inom ramen för Göteborgs 400-årsjubileum 2021. Det följs under 2017 av ett år med fokus på Grön & Skön stad. Meningen är att varje år fram till jubileet ska fyllas med teman som utvecklar vår stad fram till 2021 och långt därefter.

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare