6 Jun 2017

Rösta på tävlingsbidragen till Göteborgs nya konststråk

När Göteborgs jubileumsår drar igång 2021 är det meningen att ett 21 km långt konststråk genom hela Göteborg ska stå färdigt. Starten – eller slutet om du föredrar det – går vid Blå Stället i Angered och avslutas vid Röda Sten i Majorna. Nu kan du vara med och påverka: gå in och rösta på din favorit redan idag!

21-km-konst-4

Det är färg- och sysselsättningsprojektet Sätt färg på Göteborg som utlyst konsttävlingen Gothenburg Art 21, där hela världen bjudits in att delta med konst- och färgsättningsförslag. Tiden för att delta med bidrag gick ut den 6 juni men det går att rösta fram till och med den 3 juli. Gå in på Gothenburg Art 21 och botanisera bland de inlämnade förslagen och välj din favorit. De 21 konstförslagen med flest röster går vidare till en finalomgång. Där tar en Göteborgsjury vid och utser totalt 12 vinnare som presenteras under Göteborgs Kulturkalas.


Sätt färg på Göteborg är ett färg- och sysselsättningsprojekt där flera aktörer arbetar tillsammans för att ge arbetslösa ungdomar riktiga jobb och för att föra samman staden. Sätt färg på Göteborg drivs bland annat av Måleriföretagen i Väst, Framtidenkoncernen, färg- och kemiföretaget AkzoNobel, Göteborgs 400-årsjubileum 2021, Arbetsförmedlingen, Arbetsmarknad & Vuxenutbildning i Göteborgs Stad och är delfinansierat av Svenska ESF-rådet och Allmänna Arvsfonden.

Till jubileumssatsningen