Göteborg 1621-2021
Home / Sätt färg på Göteborg ger ytterligare 375 sysselsättning
29 september 2016
'Med hjälp av Arvsfonden, kan nu Sätt färg på Göteborg ge ännu fler unga chansen till meningsfull sysselsättning. Fotograf: Anna Sigge

Sätt färg på Göteborg har sedan i maj arbetat för att ungdomar mellan 19 – 24 år ska uppleva social inkludering och komma in i arbetslivet genom att i projektet praktisera och utbilda sig till yrkesmålare. Med bidraget från Allmänna Arvsfonden kan satsningen utvidgas till åldersgruppen 12-19 år och där ska ungdomarna själva få visa vägen med hjälp av färg.

– Projektets mål är att skapa delaktighet för unga i förortsområden med utanförskap och hög arbetslöshet. De yngre deltagarna ska ta fram idéer om hur stadsdelarna kan smyckas med färg och planera för stråket med 21 km konst som ska löpa mellan Kulturhuset Blå Stället i Angered och Röda Sten Konsthall i Majorna. Det mesta utförs sedan i praktiken av de äldre ungdomarna men tillsammans hjälper de varandra till social inkludering och påbörjar vägar till sysselsättning, säger Erling Zandfeld, projektchef för Sätt färg på Göteborg.

Under sin tid i projektet kan de yngre ungdomarna även få ta del av målerievent, praktik, utbildningar, jobbprojekt och fler motivationshöjande insatser. Resultatet skall vara att många ungdomar känner en ökad stolthet över sitt område, vilket kan leda till minskad brottslighet och en större trygghet på vägen in i vuxenlivet.

– Det är viktigt att integration och social inkludering sker tidigt i åldrarna. Vägen tillbaka för en ung människa som är skoltrött, har hoppat av gymnasiet eller går arbetslös kan vara skrämmande lång, men vi har lärt oss att en inspirerande uppgift där man blir sedd dramatiskt kortar den tiden. Genom att delta i Sätt färg på Göteborg får ungdomarna möjlighet att göra fint i den egna stadsdelen samtidigt som de får en stärkt självkänsla, säger Erling Zandfeld.

Läs mer på:
– webbplatsen för Sätt färg på 
– under jubileumssatsningar på den här webbplatsen

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare