17 Nov 2016

”Sätt färg på Göteborg” målar veporna till EuroSkills – EM i yrkesskicklighet

”Sätt färg på Göteborg” är ett färg- och sysselsättningsprojekt som ger arbetslösa ungdomar mellan 19 och 24 år jobb. Nu har deltagarna precis målat klart 7 gigantiska vepor som ska sättas upp i stan för att marknadsföra EM i hantverksyrken, EuroSkills, som går av stapeln 1-3 december på Svenska Mässan i Göteborg.

COPYRIGHT: FRIDA WINTER / G…TEBORG & CO Vepor mŒlas infšr Euroskills

Under tre dagar tävlar omkring 500 skickliga unga från hela Europa om EM-titeln i 35 yrken – allt från massörer och florister till bagare och målare. Evenemanget ska öka intresse och status för yrkesytbildningar och visa på möjligheterna till arbete, eget företagande, fortsatta studier och individuell utveckling.

29 000 skolelever har föranmält sitt besök till EuroSkills. Bland annat kommer nästintill samtliga åttonde- och niondeklassare som går på kommunala skolor i Göteborg. Dessutom kommer elever från de flesta kommunerna i Västsverige. Sammanlagt räknar Svenska Mässan med att 40 000 besökare ska passera genom dörrarna under de tre dagarna. Evenemanget är gratis och alla är välkomna, så varför inte ta tillfället att testa dina talanger under några av prova-på-aktiviteterna!

Sätt färg på Göteborg är en del av Göteborgs 400-årsjubileum 2021 som arbetar för att binda samman staden, göra den färggladare och ge ungdomar en chans till lärlingsutbildning som kan leda till ett fast jobb. Invigningen skedde i april 2014 och ett 21 kilometer långt konstverk längs med cykelvägen från Röda Sten vid Klippan, hela vägen till Blå Stället i Angered har påbörjats.

Läs mer om EuroSkills
Se filmen om EuroSkills
Läs mer om Sätt färg på Göteborg

Till jubileumssatsningen