19 Jan 2017

Upplev 1600-talets Göteborg med start 11 mars

Res tillbaka och upplev Göteborgs födelse i en ny utställning på Stadsmuseet som öppnar den 11 mars. Det blir en blandning av livsberättelser och arkeologiska fynd som ger en inblick i hur de första göteborgarna levde sina liv och hur staden växte fram till att bli en ledande handelsmetropol.

Utställnigen tar avstamp i Nya Lödöse, som vi idag känner till bättre under namnet Gamlestaden, där utgrävningar avslöjar nya berättelser om Göteborgs ursprung. Sedan rör vi oss genom fattiga och rika kvarter, över samhällsklasser och in i folksjälen hos dem som befolkade staden vi ärvt och nu förvaltar för framtida generationer.

Rollspel & app

För att skapa en mer realistiskt känsla och större delaktighet visas även ett rollspel under skollektioner på plats. Basutställningen kompletteras med en katalog och det blir offentliga visningar av utställningen samt publika programpunkter för barn, unga och vuxna med 1600-talstema. För att göra utställningen tillgänglig för så många som möjligt syn- och teckentolkas även alla texter och bilder i en musei-app som finns att ladda ner lagom till utställningens öppnande i mars.

Läs mer om utställningen på Stadsmuseets webbplats

Till jubileumssatsningen