Göteborg 1621-2021
Home / Se Göteborg födas med start 11 mars
19 januari 2017

Res tillbaka till Göteborgs födelse i en audio-visuell, virtuell och dramatisk utställning som inleds på Göteborgs Stadsmuseum den 11 mars. Det blir en dynamisk blandning av iscensatta livsberättelser och arkeologiska fynd som ger besökarna en inblick i hur de första göteborgarna levde sina liv och hur staden växte fram till att bli en ledande handelsmetropol.

Utställnigen tar avstamp i Nya Lödöse, som vi idag känner till bättre under namnet Gamlestaden, där utgrävningar avslöjar nya berättelser om Göteborgs ursprung. Sedan rör vi oss genom fattiga och rika kvarter, över samhällsklasser och in i folksjälen hos dem som befolkade staden vi ärvt och nu förvaltar för framtida generationer.

Rollspel & app

För att skapa en mer realistiskt känsla och större delaktighet visas även ett rollspel under skollektioner på plats. Basutställningen kompletteras med en katalog och det blir offentliga visningar av utställningen samt publika programpunkter för barn, unga och vuxna med 1600-talstema. För att göra utställningen tillgänglig för så många som möjligt syn- och teckentolkas även alla texter och bilder i en musei-app som finns att ladda ner lagom till utställningens öppnande i mars.

Ambitionen är att utställningen byggs på med ett nytt århundrade varje år för att landa i 2000-talet lagom till Göteborgs 400-årsjubileum 2021.

Läs mer om utställningen på Stadsmuseets webbplats

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare