8 Aug 2017

Se idéer bli till verklighet i Jubileumspaviljongen

VR-glasögon, prova-på-lektioner med Göteborgs symfoniker och politikersamtal varvas med byggen av insektshotell, dj-kvällar och presentationer av flera jubileumssatsningar. Detta är bara ett litet smakprov ur årets program i Jubileumspaviljongen i Bältespännarparken under Göteborgs Kulturkalas 16-20 augusti.

jubileumspaviljongen-VR
Se 1600-talets Göteborg och framtidens Frihamnen eller gör en resa över älven med linbanan som planeras invigas under jubileumsåret 2021 – Virtual Reality när den är som bäst. Foto: Frida Winter

Förra årets dragplåster – en tur med framtidens linbana genom VR-glasögon – finns på plats, och i år får de sällskap av Göteborgs Stadsmuseum och Frihamnen som visar historia och framtid med hjälp av den senaste VR-tekniken.

I paviljongen möter du representanter för Göteborgs 400-årsjubileum och de satsningar som håller på att förverkligas utifrån göteborgarnas idéer. Flera politiker från Kommunstyrelsen finns också på plats under veckan och det blir bland annat uppträdanden med Jonsson Reuter Söderqvist, kultursommarjobbarna och såpbubblornas mästare Rasmus Wurm.

Tisdag till lördag kväll bjuds det på jubileumslounge där olika dj:s intar scenen kl 20:00 –23:00. och under hela kalaset kan du lämna förslag på vilken som är din grönaste skönaste plats i Göteborg till representanterna i Jubileumspaviljongen.

Läs och skriv ut hela programmet

Jubileumspaviljongen är öppen under hela Göteborgs Kulturkalas, 16-20 augusti, onsdag till lördag 12:00-23:00 samt söndag 12:00-18:00.

Hoppas vi ses!