22 Mar 2017

Släck ljuset för klimatet – på lördag är det Earth Hour

Nu på lördag, den 25 mars, 20.30–21.30 är det dags för årets Earth Hour. Glöm inte att släcka din lampa och stänga ner datorn när du går hem från jobbet på fredag och ta en timme i stearinljusets sken utan datorer, mobiler och tv-apparater på lördag kväll.

earth-hour-sammanfogad-2

Att spara energi under en timma är bra, men det är ännu bättre att spara varje dag. Som GreenhackGBG:s projektledare Elina Järkil säger till Vårt Göteborg:
– Vi löser ju inga miljöproblem genom att släcka ljuset en timme, men det är ett sätt att visa att frågan är viktig och själv vara med och påverka.

Så här deltar Göteborgs Stad

Göteborgs Stad uppmärksammar Earth Hour på flera sätt:
• GreenhackGBG, stadens kanal för hållbara livsstilar har tema energi i två veckor. Bland annat gästar Hans-Olof Nilsson instagram.com/greenhackgbg och berättar om huset han byggt som är helt bortkopplat från elnätet. Med solceller, energilagring och bränsleceller har han skapat ett helt förnybart energisystem som täcker husets behov!
• På lördag kan du träffa bland annat GreenhackGBG, energi- och klimatrådgivarna och Lärande hållbara måltider på föreställningen HOPP! på Konserthuset. Inför föreställningen och i pausen är det hållbarhetmässa och efteråt går alla gemensamt ut på Götaplatsen för att ta del av Earth Hour.
• Konserthuset, Götaplatsen, Poseidon, Avenyn, Gustaf Adolfs torg och Liseberg släcks ner under en timme.
• Förvaltningar och bolag i Göteborgs Stad stödjer Earth Hour utifrån sina förutsättningar. Det kan handla om att släcka sina egna lokaler och på olika sätt sprida budskapet till medborgare och medarbetare.

En global klimatmanifestation

Earth Hour är en global klimatmanifestation som startades i Sydney 2007, med syfte att uppmärksamma landets beslutsfattare på klimatfrågan. Läs om Earth Hour på wwf.se

Till jubileumssatsningen