3 Feb 2017

Stjärndirigent gästdirigerar på musiklägret Side by Side by El Sistema

I år får deltagarna på jubileumslägret för unga musikintresserade möjlighet att dirigeras av världsdirigenten Gustavo Dudamel under festivalkonserten den 18 juni.

side-by-side-1
Foto: Beatrice Törnros

Gustavo Dudamel är idag chefdirigent för Los Angeles Philharmonic Orchestra men var tidigare chefdirigent för Göteborgs Symfoniker. Förutom hundratals barn och unga på scenen, får han även sällskap av Göteborgs Symfonikers blivande chefdirigent Santtu-Matias Rouvali, El Sistema-profilen Ron Davis Alvarez och de framstående kördirigenterna Birgitta Mannerström-Molin och Cecilia Martin-Löf.

Möten kring musik

Under lägret i Göteborg möts barn och unga från hela världen för att spela i orkester, sjunga i kör, skapa och utvecklas. Föräldrar och familjer är också välkomna att medverka under lägret. Deltagarna repeterar, umgås och uppträder i en magnifik konsert tillsammans med musiker ur Göteborgs Symfoniker. Dessutom får de möjlighet att träffa artister och konstnärer som leder workshops och repetitioner. Tanken är att de inspirerar varandra, utvecklas tillsammans och får nya kunskaper.

Jubileumslägret Side by Side by El Sistema hålls i år den 14-20 juni med en festivalkonsert den 18 juni kl 16:00
Läs mer om lägret och gör en anmälan

Side by Side by El Sistema arrangeras av Göteborgs Symfoniker i nära samverkan med Stiftelsen El Sistema, och är en del av Göteborgs 400-årsjubileum 2021.

Till jubileumssatsningen