Hem / Bostad2021 – Merkuriusgatan
13 mars 2020

Vid Merkuriusgatan planerar HP Boendeutveckling och Ulricehamns Betong att bygga 164 bostadsrätter. Här erbjuds ett naturnära boende med milsvid utsikt och närhet till stadens alla möjligheter. Fyra miljösmarta punkthus med närproduktion av värme, varmvatten och el i form av bergvärme och solceller. Lägenheterna kommer att få öppna planlösningar, stora inglasade balkonger, väl tilltagna förvaringsutrymmen, bra materialval samt tillgång till garageplats.

Mellan Tellusgatan och ner mot Merkuriusgatan har Framtiden Byggutveckling och Familjebostäder byggt 87 nya hyresrätter i olika storlekar. Familjebostäder har byggt två lamellhus i fyra till sju våningar samt två stycken punkthus med fyra respektive fem våningar. Ett av punkthusen på Merkuriusgatan 2 E blir ungdomsboende där 12 lägenheter i första hand att hyras ut till unga vuxna (18-30 år) som idag bor i Bergsjön, men ännu inte har ett eget kontrakt.

På Merkuriusgatan bygger Egnahemsbolaget 64 lägenheter i mindre flerbostadshus med två till tre våningar. Projektet startade med markarbeten 2018 och 2019 började husen att uppföras. Bostäderna kommer stå klara för inflyttning under 2020-2021.

Här ligger Bostad2021 – Merkuriusgatan

Plats/Adress:  Merkuriusgatan
Visa hela jubileumskartan

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare