Göteborg 1621-2021
Jubileumssatsningar / Fokusår 2018: Go Global
11 January 2018

Som hamnstad har Göteborg alltid utvecklats genom intryck, idéer och kunskap från hela världen. Under 2018 sätter vi fokus på hur vi tillsammans kan välkomna världen till 400-årsjubileet i Göteborg.

Läs mer om Fokusåret Go Global

Fokusåret Go Global invigs i samband med Göteborg Film Festival, vars vision är att vara en av topp fem filmfestivaler i Europa år 2021. Jubileet bjuder in och arrangerar busstransporter för 2100 barn och unga till Lilla Filmfestivalen den 19/1 och skapar därigenom möjligheten för barn från alla stadsdelar att upptäcka filmfestivalen. Dessutom arrangeras en Master Class, likt ett interaktivt seminarium, med göteborgaren och världsstjärnan Alicia Vikander den 28/1 som sätter Göteborg på den internationella kartan.

Under 2018 initieras och stärks internationella samarbeten. Tillsammans med internationella enheten i Göteborgs Stad påbörjas planeringen av den officiella inbjudan till Göteborg som hållbar stad – öppen för världen.

Planeringen för hur jubileumsåret skall firas startar 2018. Under det internationella evenemanget Volvo Ocean Race i Frihamnen 14-21 juni gör vi ett första publikt inslag som en hälsning från hela staden och en inbjudan till jubileet.

Jubileumspaviljongen arrangeras i samband med Göteborgs Kulturkalas och Europride 14-19 augusti. Det är en årlig mötesplats för samtal om stadens utveckling i allmänhet och kraftsamlingen inför jubileet i synnerhet. Frågan ”Hur vill du fira?” bjuder in göteborgarna till fortsatt engagemang.

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Visa hemsidan ändå