Göteborg 1621-2021
Jubileumssatsningar / Gothenburg Green World
22 oktober 2014

Målet är att satsningen långsiktigt ska bidra till den gröna stadsutvecklingen av stad och region och skapa attraktiva platser att bo, leva och verka i samt att besöka. Ambitionen är komma tillbaka till Göteborgs 400-årsjubileum, 2021.

Göteborg ska bli Nordens främsta trädgårdsdestination. Botaniska trädgården, Gunnebo slott och trädgårdar, Trädgårdsföreningen och Liseberg som bildar Göteborgs Lustgårdar samlar sig till en gemensam trädgårdsutställning – Gothenburg Green World 2016.

Ett grönare Göteborg är ett av de starkaste önskemålen inför stadens 400-årsjubileum. Många vill ha fler gröna stråk och oaser i Göteborg. Men Gothenburg Green World innebär även att ekologisk odlingskultur och mat är i fokus och temat ”Den gröna staden” visar upp alla de gröna initiativ som blommar runt om i staden inspirerade av parkerna och dess trädgårdsmästare. Bland annat blir det idéträdgårdar mitt på Avenyn under sommaren då Götaplatsen blir grön.

Jubileumsarbetet sätter under året extra ljus på kultur tillsammans och det gör även Gothenburg Green World då flera programpunkter handlar om kultur. Ett spännande inslag är den japanske installationskonstnären Tetsunori Kawana som i sommar kommer till Göteborg och gör ett medskapande konstverk i bambu på Milleniumplatsen.

Tillsammans med Jonsereds Trädgårdar, Växtrum i Lerum, Råda säteri i Härryda och Tjolöholms Slott i Kungsbacka.” som samverkanspartners erbjuder Göteborg Nordens främsta trädgårdsdestination – Gothenburg Green World 2016.”

Gothenburg Green World är ett samarbete mellan Gunnebo Slott och Trädgårdar, Göteborgs Stad Park och Natur, Göteborgs Botaniska trädgård, Liseberg och Göteborg & Co.

Här kan du läsa mer om Gothenburg Green World och få tips om programpunkter.

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare