Hem / Kommunikationsverktyg
14 april 2020

Nu närmar sig Göteborgs 400-årsjubileum och fler och fler föreningar, företag, organisationer och privatpersoner vill berätta om satsningarna inför och under året. Här hittar du riktlinjer och material för din kommunikation. Sidan kommer att fyllas på efter hand. Längst ner finns kontaktuppgifter om du har frågor.

Text

Skriv i första hand så här:
Göteborgs 400-årsjubileum 2021

Annars så här:
400-årsjubileet
Göteborg 2021 när staden fyller 400 år

Texter om 400-årsjubileet.

Texter på engelska kommer inom kort.

Hashtags
När du kommunicerar i sociala medier, använd gärna dessa hashtags:
#goteborg2021
#gbg400år

Grafiskt

Använd din organisations grafiska manér som vanligt. Kombinera ert grafiska uttryck med jubileets manér i de fall där det är möjligt.

Bilder

Vi har tagit fram 10 bilder som speglar jubileets arbete och det jubileet vill förmedla. Dessa bilder får användas i olika sammanhang där det finns en tydlig koppling till Göteborgs 400-årsjubileum.

De bilder som finns att välja mellan i mediabanken.

Hur du laddar ner bilder

Bilder hittar du i mediabanken där du hämtar hem de bilder du vill använda. Klicka här för att komma till bilderna.

Bilderna är högupplösta och kan laddas ner i olika format genom att klicka på den valda bilden och välja nerladdningsalterntiv. Klicka i ”Jag accepterar användningsvillkoren” och ”Hämta” och bilden kommer därmed laddas ner på din dator.

Filmer

Filmen om destinationen ovan kan du dela med dig av i dina kanaler eller andra sammanhang. På vår youtubekanal hittar du en hel del filmer om bland annat de olika jubileumssatsningarna och om Göteborgs historia som du också kan dela. Är det någon särskild filmfil du vill ha? Kontakta oss på 2021@goteborg.com så ser vi till att skicka filmen till dig.

Logotyper

Logotypen finns i två varianter, en svart/grå samt en svart/vit. Huvudanvändning för logotypen är att applicera den svart/vita varianten på jubileets färger (se avsnittet färger för färgkoder). I de fall man kommunicerar på en vit (eller väldigt ljus) bakgrund kan man använda det svart/grå alternativet.

Klicka här för att ladda ner logotyper (zip)

Färger

Göteborgs 400-årsjubileum kommuniceras främst med tre huvudfärger samt en grå nyans. Vid tillfällen då huvudfärgerna inte är applicerbara finns fyra komplementfärger att tillgå. Alla färger förutom den grå kan användas i 40 % färgton vilket ger möjlighet till en mjukare färgpalett.

Här hittar du färgkoderna.

Huvudfärger och komplementfärger.

Jubileumskalendariet

Jubileumskalendariet samlar allt som händer under jubileumsåret på goteborg2021.com och lanseras efter sommaren. Arrangerar du en aktivitet som är en del av Göteborgs 400-årsjubileum 2021? Här har du möjlighet att lägga upp dina evenemang.

Läs mer om hur du får inloggningsuppgifter till jubileumskalendariet här.

Nedanstående video förklarar hur Jubileumskalendariet fungerar, hur du loggar in, skapar och ändrar dina evenemang.

Kommunikationsguide för jubileumssatsningarna

För er som arbetar med jubileumssatsningarna har vi också tagit fram en fördjupad kommunikationsguide, den finns att läsa och ladda ner här.

Jubileumsmagasin 2020

Jubileumsmagasinet har givits ut en gång per år sedan 2013. Där sammanfattas hela jubileumsarbetet. Det riktar sig till dem som söker djupare information och till dem som är, eller vill bli, jubileumsaktörer.

Här hittar du Jubileumsmagasinet 2020.

Jubileumsmagasinet på engelska kommer inom kort.
Vill du ha ett eller flera tryckta magasin? Mejla 2021@goteborg.com

Kontakt

Vid kommunikationsfrågor, kontakta Therése Looström

therese.loostrom@goteborg.com

Vid frågor angående det grafiska, kontakta Johan De Paoli

johan.depaoli@goteborg.com

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare