Hem / Göteborgs 400-årsjubileum ställer om 2021–2023
11 september 2020

I många år har Göteborg använt 400-årsjubileet som en drivkraft för stadens utveckling. Det arbetssättet kvarstår och nu fortsätter samverkan med näringsliv, akademi, offentlig verksamhet, organisationer och föreningar för att få saker att hända som bidrar till en ännu bättre stad.

Nu börjar omställningen av Göteborgs 400-årsjubileum 2021-2023. Jubileumsorganisationen på Göteborg & Co gör under hösten en omstart enligt det nya uppdraget:

  • 2021 blir det ett formellt, historiskt firande av den officiella födelsedagen 4 juni och ett jubileumskalendarium som samlar och uppmärksammar aktiviteter som genomförs av olika jubileumsaktörer under hela året
  • Fortsatt kraftsamling kring angelägna frågor i stad och region hela vägen till 2023
  • 2023 arrangeras ett jubileumsprogram med full kraft då alla bjuds in för att fira tillsammans

Vi vill uppmuntra alla som är engagerade i Göteborgs 400-årsjubileum att fortsätta med initiativ och planer. Nu är det många pusselbitar som ska falla på plats och vi ber att få återkomma med mer information under hösten. Hör gärna av er med frågor och funderingar så hjälps vi åt att skapa möjligheter framåt.

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare