Hem / Lekskulpturer till Jubileumsparken
7 september 2021
Visionsbild av den kommande utflyktslekplatsen i Jubileumsparken.

Lekplatsen klar våren 2022

– Till våren ser vi fram emot att hälsa unga som gamla välkomna till stadens nya utflyktslekplats för att leka och lära, upptäcka och utforska eller bara vara, säger projektledare Malin Gustafsson, park- och naturförvaltningen.

Från och med 6 september och en månad framöver monteras konstnärliga lekskulpturer i Jubileumsparken. Förutom att utmana fantasin så ska de uppmuntra till fartfyllda såväl som lugna lekar och avkoppling.

– Det blir skulpturer att klättra, balansera, gunga och rutscha på men också att slappa på, speja från, gömma sig i och fika vid. Även ljudskulpturer och fabeldjur kommer att ingå i utflyktslekplatsen, berättar Malin Gustafsson,

De specialdesignade lekskulpturerna är framtagna i samarbete med konstnärerna Daniel Götesson ”EKTA”, Patrik Bengtsson och New Order Arkitektur.

Först träd sedan lekskulpturer. Göteborgs femte utflyktslekplats på temat form och fantasi tar nu plats i Jubileumsparken.

Grönskade gläntor med ”Västlänksträd”

Omvandlingen av platsen vid Kvillepiren i Frihamnen blir allt mer tydlig. Sedan två veckor har också 31 stora träd planterats. Träden har flyttats på grund av bygget av Västlänken. De har nu fått nya permanenta platser i Jubileumsparken, där de blir en del av de grönskande gläntorna som bland annat ska omge utflyktslekplatsen med konstnärliga lekskulpturer.

 

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare