Hem / Artscape
23 september 2020

Läser in karta...
Adress: 

Läs mer
Läser in karta...
Adress: 

Läs mer
Visa karta i fullbredd

Artscape 2021

2021 återvände Artscape till staden för att skapa ny storskalig muralkonst. Konstverken blev klara till det formella födelsedagsfirandet den 4 juni. Totalt var det sju offentliga, storskaliga muralmålningar som växte fram i staden. Platserna var Stigbergstorget i Majorna, Sjumilahallen i Biskopsgården, Skanstorget, Valhalla IP och Elite Park Avenue i centrum och Jättestensskolan på Hisingen där eleverna var medskapande. Det finns också en flyttbar skulptur som allmänheten bjöds in att vara med att skapa.

Foto: Dajla Durmic
Bokstäverna GBG400 som allmänheten fick vara med att skapa till det formella födelsedagsfirandet 4 juni 2021.

Artscape 2016

Artscape var en gatukonstfestival som tog plats över hela Göteborg 25 juli–21 augusti 2016, som en del av satsningen under fokusåret 2016 – mer kultur till fler. Under festivalen skapade välkända internationella och lokala konstnärer storskaliga konstverk på utvalda väggar i Göteborgs samtliga stadsdelar. De flesta av konstverken har nu permanent bygglov, och finns kvar att besöka ända fram till Göteborgs 400-årsjubileum.

Ladda ned en karta över Artscape-verken 2016 som pdf.

Sammanlagt uppfördes 22 konstverk av 19 olika konstnärer i stadens samtliga tio stadsdelar. Bland annat uppfördes Sveriges högsta muralmålningar i Frölunda (40 meter höga), brittiske Cityzenkane uppförde väggfasta 3d-skulpturer på Andra långgatan i Linnéstaden och argentinska AnimalitoLand målade sagodjur på en fasad i Hammarkullen. Under festivalen anordnades också tre workshops, där alla som var intresserade fick testa att måla med sprayfärg.

Urban konst och Göteborgs 400-årsjubileum skapade tillsammans med organisationen Göthenburgo och illustratören Rocio Soto en Artscapekarta. Syftet var att guida göteborgare och turister till de 22 konstverk som uppfördes under Artscapefestivalen (25 juli-21 augusti 2016).

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare