1 september 2021
26 sep
[{"external-event-calendar_day_value":"","external-event-ranges":[{"external-event-range_start":"2021-09-26","external-event-range_end":"2021-09-26"}],"external-event-calendar":"","external-event-day_events":[{"external-event-start_time":"14:00","external-event-end_time":"16:00","external-event-place":"Online","external-event-description":"Online intervention","external-event-description-en":""}]}]
-

När du går längs floden – vad ser och hör du, vilka lukter eller smaker finns?

Cocinas Alterinas bjuder in dig att utforska Göteborg längs flodstränderna, genom att gå längs med dem, registrera dina upplevelser och förvandla dem till ett recept som du kan dela med ett bredare nätverk av alternativa kockar under en online-workshop.

Idén presenteras på en hemsida som kommer att släppas under Stadstriennalens symposium, lördagen den 25:e september på Röhsska museet. Dagen efter, söndagen den 26:e september, håller Cocinas Alterinas i en digital workshop som går att följa hemifrån.
Designern Mayar El Bakry och arkitekten Gabriela Aquije undersöker tillsammans mat och matlagning som ett sätt att skapa utrymmen för diskurser, utbyten och gemensam reflektion.
Länk till eventet släpps i september.

 

Cocinas Alterinas består av Mayar El Bakry, en schweizisk-egyptisk designer baserad i Zürich, och Gabriela Aquije, en peruansk arkitekt och designforskare baserad i Tyskland.

Covid-19 tvingade oss att omvärdera våra relationer till privata utrymmen. Isolering och social distansering fick Cocinas Alterinas att börja undersöka hur kökets rumsliga gränser kan öppnas upp genom digitala medier, för att vi ska kunna (åter-) ansluta till varandra. Att laga mat och äta tillsammans blev en omtänksam motståndsakt.
De nya förutsättningarna ledde teamet till att även börja undersöka hur kökets design behöver anpassas bortom massproduktion.
Genom att titta på fyra specifika element – värme, vatten, mat och arbetskraft vill de kollektivt utforska och utforma det modulära köket på nytt.

Cocians Alterinas är ett av Future Architectures utvalda projekt från deras Open call 2021, med temat Landscape of care.

Läs mer om Cocinas Alterinas och de övriga projekten här:
www.futurearchitectureplatform.org/projects

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare