2 juni 2021
1 jul
31 jul
[{"external-event-calendar_day_value":"","external-event-ranges":[{"external-event-range_start":"2021-07-01","external-event-range_end":"2021-07-31"}],"external-event-calendar":"","external-event-day_events":false}]
-

Den flygande mattan är här igen! På mattan finns plats för både spontana och organiserade aktiviteter för alla åldrar.

Vill du själv göra något kul på mattan? Yogastund, bokklubb, mötesplats eller annat så är det bara att göra. Men kom ihåg att mattan är för alla och kan inte bokas. Det är också viktigt att inte vara för många och att hålla avstånd samt följa övriga riktlinjer från Folkhälsomyndigheten. Ta hand om mattan och varandra!

I sommar landar den på fem platser i Göteborg, och stannar i en månad på varje plats. Den har landat på Doktor Fries torg och Axel Dahlströms torg och efter Vårväderstorget flyger den vidare till Hjällbo torg i augusti och slutligen landar den på Kvilletorget i september.

Flygande mattan är en del av Jubileums-projektet Din plats i staden och som syns på ute på olika platser under namnet Ta plats.

Vad är Din plats i staden?

Göteborg ska vara en livlig, grön och trygg stad. Därför skapas tillfälliga platser där människors plats i staden är i fokus – din plats. I år förvandlas ett antal platser runt om i staden till sommarplatser som blir små oaser värda att strosa till och där man kan sitta, vila och umgås – vi kallar det för Ta plats.

Ta plats är trafikkontorets stadsutvecklingsprojekt och har som syfte att pröva och förändra användningen av våra gator och platser med hjälp av tillfälliga åtgärder.

Besök platserna och njut av vår vackra 400-åring!

Varför?

Jubileumsprojektet ”Din plats i staden” skapar mervärde i det offentliga rummet för boende, verksamma och besökare genom att nyttja de möjligheter till kreativitet och medskapande som uppstår i en stad i förändring. Tillfälliga mötesplatser och utsmyckning i det offentliga rummet blir ett innovativt grepp för att tala om den stadsutvecklingsprocess Göteborg genomgår och resan mot den nya staden. Nu kommer Ta plats-konceptet att fortsätta även efter jubileet.

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare