11 januari 2021
4 jun
6 jun
[{"external-event-calendar_day_value":"","external-event-ranges":[{"external-event-range_start":"2021-06-04","external-event-range_end":"2021-06-06"}],"external-event-calendar":"","external-event-day_events":[{"external-event-start_time":"","external-event-end_time":"","external-event-place":"Gustaf Adolfs torg","external-event-description":"Vi inviger v\u00e5r jubileumsutst\u00e4llning G\u00f6teborg ber\u00e4ttar p\u00e5 Gustaf Adolfs torg!","external-event-description-en":""}]}]
-

Vi har intervjuat 100 göteborgare om livet i staden. Berättelserna hamnar på museum och blir en utställning under jubileumsåret 2021.

Som en del av stadens 400-årsjubileum har Göteborgs stadsmuseum gjort hundra intervjuer med hundra göteborgare. De personliga berättelserna finns nu sparade i museets arkiv. Våren 2021 tar dessa människor plats i centrala Göteborg, i en stor utomhusutställning. Möt kvinnor och män, gamla och unga, infödda och nyanlända, med alla möjliga sysselsättningar och från olika delar av staden. Deras röster och porträtt ger en bild av Göteborg idag, men berättar också om sådant som varit och vad som kan bli. Varje uttalande öppnar en möjlig berättelse om Göteborg, och tillsammans bildar de en historia.

De hundra berättelserna utgör en liten del av den väv som skapas av stadens alla invånare. Vi som bor här rör oss hela tiden, tillsammans och förbi varandra. Sedan bilderna togs och intervjuerna spelades in har livet gått vidare. Väven förändras, delar är desamma, andra byts ut. Staden rör sig, liksom dess invånare.

Utställningen öppnar den 25 april 2021 på Gustaf Adolfs torg. I början av juni flyttar den vidare till Stora Teatern.

Läs mer om jubileumsprojektet Göteborg berättar här 

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare