26 augusti 2021
4 sep
13 sep
[{"external-event-calendar_day_value":"","external-event-ranges":[{"external-event-range_start":"2021-09-04","external-event-range_end":"2021-09-13"}],"external-event-calendar":"","external-event-day_events":[{"external-event-start_time":"","external-event-end_time":"","external-event-place":"","external-event-description":"","external-event-description-en":""}]}]
-

Även om många av världens teatrar och andra kulturella lokaler har tvungits stänga sina dörrar under stora delar av 2020 och 2021, har detta inte stoppat den kreativa energin som finns i Göteborg och resten av jordklotet. Den konstnärliga drivkraften bubblade på under ytan, nya verk skapades, och i takt med att staden öppnas upp igen, är det nu dags att bjuda in publiken till nya möten och erfarenheter.

Lokalen för årets öppningsceremoni är Kronhuset, som under 2021 öppnar sina dörrar för allmänheten och stadens kulturella aktörer för att skapa en ny kreativ nod i detta anrika hus.

Att utforska unika utrymmen och samarbeta med oberoende scener har alltid varit en väsentlig aspekt av Gothenburg Fringe Festival. Bland spelplatserna finns Gathenhielmska huset, Kulturtemplet, Esperantoscenen, Aftonstjärnan och Nefertiti, som under festivalen blir ett hem till över 100 föreställningar med både svenska och internationella artister.

En ny programpunkt i årets program är de första “Digital Days”, från 4.-7. September, där publiken kan uppleva digitala och interaktiva live-föreställningar med artister från USA, Storbritannien, Estland och Irland.

Festivalens främsta mål har sedan dess början varit att ge en plattform till mindre etablerade och innovativa artister, vilket i nuläget känns viktigare än någonsin. Efter en period där även etablerade artister inte fått möjlighet att visa upp sina verk, är det ännu mer betydelsefullt att skapa möjligheter för fria konstnärer som jobbar hårt för att återuppliva stadens pulserande kulturliv.

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare