25 maj 2021
25 maj
24 jun
[{"external-event-calendar_day_value":"","external-event-ranges":[{"external-event-range_start":"2021-05-25","external-event-range_end":"2021-06-24"}],"external-event-calendar":"","external-event-day_events":false}]
-

Josefin Neldén tar oss med på en historisk resa genom Göteborg. Vi förflyttar oss nu till stadens västra stadsdelar och första nedslaget blir på Axel Dahlströms Torg. Har du någon gång funderat över varför gårdarna i Högsbo bär kvinnonamn och de flesta gator i området har anknytning till pengar? I den här filmen får du svaret.

Radiotorget är kanske Europas första satellittorg, en handelsplats som byggdes utan direkt anknytning till stadskärnan. Här skulle livet vara enkelt att leva och bebyggelsen planerades därefter. Radiotorget blev den nya stadsdelens hjärta.

Våra välkända torg i Göteborg har spännande berättelser. 2021 fyller GöteborgsLokaler 25 år och det vill vi gärna fira med att berätta en del av alla dessa historier – med hjälp av film.

Till filmen om Axel Dahlströms Torg och Radiotorget

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare