13 augusti 2021
30 sep
[{"external-event-calendar_day_value":"","external-event-ranges":[{"external-event-range_start":"2021-09-30","external-event-range_end":"2021-09-30"}],"external-event-calendar":"","external-event-day_events":[{"external-event-start_time":"19:00","external-event-end_time":"21:00","external-event-place":"Valand","external-event-description":"","external-event-description-en":""}]}]
-

Konserten ingår i ett stort turnéprojekt inom Nordic Jazz Network som ämnar genomföra klimatsmarta konserter. Nordic Jazz Network är ett nätverk som syftar till att stärka relationerna mellan nordiska arrangörer och organisationer, och musiker. Däri verkar det regionala arrangörsnätverket Knutpunkt. I ett pilotprojekt 2020-2021 skapar och testar medlemmarna klimatsmarta och hållbara metoder i att arrangera evenemang och turnéer.

Detta tillför mervärde för den nordiska jazzscenen, artisterna och arrangörerna och skapar framtida konsertverksamheter.   Sammanlagt 14 jazzfestivaler, klubbar och scener är medlemmar i nätverket under pilotperioden. De samarbetar också med sina nationella och regionala samarbetspartner utanför nätverket.   Tillsammans främjar nätverket, de nationella organisationerna och artisterna miljömässig, ekonomisk och social hållbarhet och planerar hållbara nordiska turnéer och konserter.

Konserten med Kjetil Mulelid sker på Nefertiti på Valand. Kjetil Mulelid Trio består av musiker från några av Norges mest intressanta jazzband som grammyvinnaren Hegge och nominerade Megalodon Collective, Wako och Trondheim Jazz Orchestra.
Deras modern akustisk jazz är en blandning av kompositioner av Mulelid och rena kollektiva improvisationer.

Kjetil A Mulelid –  piano
Andreas Winther – trummor
Bjørn Marius Hegge – kontrabas

 

Turnéer inom det regionala nätverket Knutpunkt:

Svaneborg Kardyb (DK)
8/9 Jazz i Halmstad
9/9 Partille Kulturum

Kjetil Mulelid Trio (NO)
29/9 Jazz i Halmstad
30/9 Nefertiti på Valand

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare