26 maj 2021
4 jun
[{"external-event-calendar_day_value":"","external-event-ranges":[{"external-event-range_start":"2021-06-04","external-event-range_end":"2021-06-04"}],"external-event-calendar":"","external-event-day_events":[{"external-event-start_time":"14:00","external-event-end_time":"14:45","external-event-place":"Online","external-event-description":"Programmet \u00e4r endast online och kommer att s\u00e4ndas via: facebook.com\/goteborgsstadstriennal","external-event-description-en":""}]}]
-

Snart har det 100 år gått sedan den stora Jubileumsutställningen 1923. Vad har byggts i Göteborg sedan dess? I den nya arkitekturguiden tas läsaren med på en vandring genom staden, där nya historier och platser kan upptäckas. Boken, som har tagits fram som ett samarbete mellan Göteborgs Stadstriennal och Arkitektur förlag, kommer att släppas på Göteborgs officiella födelsedag den 4:e juni.

14:00 Kristoffer Nilsson, Malin Finlöf och Cecilia Helsing från Stadstriennalen hälsar välkomna och inviger årets triennal.

14:05 Release av boken Staden, platserna och husen – Göteborgs Arkitektur 1921 – 2021. Möt några av skribenterna till arkitekturguiden och hör dem dela med sig av sina tankar om Göteborg.
Deltagare i samtalet:
Claes Caldenby, Vanja Larberg och representanter från Ungdomsfullmäktige.
Moderator: Dan Hallemar, redaktör, Arkitektur förlag.

14:30 Online-guidning av Rådhusets tillbyggnad, ritad av Gunnar Asplund 1936. Med Claes Caldenby.

Arrangör: Göteborgs Stadstriennal

Programmet är endast online och kommer att sändas via: facebook.com/goteborgsstadstriennal

Läs mer och beställ boken här:

www.arkitektur.se/butik

Omslagsfoto: Linda Hutchins

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare