26 augusti 2021
26 sep
[{"external-event-calendar_day_value":"","external-event-ranges":[{"external-event-range_start":"2021-09-26","external-event-range_end":"2021-09-26"}],"external-event-calendar":"","external-event-day_events":[{"external-event-start_time":"15:00","external-event-end_time":"16:00","external-event-place":"R\u00f6hsska museet","external-event-description":"Workshop","external-event-description-en":""}]}]
-

Testa att teckna till ljud! Med hjälp av mikrofoner och högtalare kopplade till olika material och teckningsutrustning turas alla deltagare om att skapa ljuden och resten av deltagarna tecknar associativt, soniskt eller illustrativt till ljuden. Det är viktigt att den som skapar ljuden sitter bakom en skärm så att inte resten av deltagarna kan se hur ljuden är skapade utan blir uppmuntrade att aktivt lyssna till ljuden när de ritar. Efter varje session visar alla upp sina bilder och vi går igenom vad vi har hört och vilka material och tekniker vi lyssnade på.

Läs mer om Ljudverket på www.ljudverket.online

Antal deltagare anpassas till rådande restriktioner. Föranmälan krävs.

Workshopen är uppdelad i två pass, ett mellan 14-15 och ett mellan 15-16. Observera att det är två separata bokningslänkar till platsbokningen.

Workshopen passar både vuxna och barn. När barn under 12 år deltar behöver en vuxen vara med, den personen behöver inte boka en plats, platsbokning är endast för deltagare.

Ljudverket är ett ljudkonstmuseum i Göteborg och en utställningslokal i Kajskjul 46 vid Majnabbekajen, ett rum där det finns möjlighet att presentera konstnärers arbeten. Museet har även en digital plattform, en hemsida, med en samling och andra former av installationer och ljudrelaterade konstverk som kan upplevas digitalt.
Ljudverket vill belysa ljud som konstform och skapa ett sammanhang för ljudkonst i Göteborg och Sverige.

Foto: ”Public drones” av Gabriel Nils Edvinsson

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare