22 november 2021
1 Dec
21 jan
[{"external-event-calendar_day_value":"","external-event-ranges":[{"external-event-range_start":"2021-12-01","external-event-range_end":"2022-01-21"}],"external-event-calendar":"","external-event-day_events":[{"external-event-start_time":"","external-event-end_time":"","external-event-place":"","external-event-description":"","external-event-description-en":""}]}]
-

Livet, hivet och vi-et är en utställning om gemenskap. Vi på Positiva Gruppen Väst har arbetat med kollektiva processer och communitybaserat berättande länge och det här här är ett tillfälle att ta plats med våra berättelser. För oss är gemenskap det centrala och vi vill visa de relationella aspekterna som en motbild till en bild som automatiskt kopplar hiv till ensamhet.

Utställningen utgår från projektet Reconnection där vi arbetat med dans, rörelse och text. Genom workshops utforskat närhet och avstånd på olika sätt. Mycket av det som sker i processerna blir erfarenheter som stannar hos personerna som var med där och då. Men det finns även delar vi har plockat med oss som vi vill visa världen.

En del av utställningen består av en porträttserie av duoporträtten tagna av fotografen Maja Kristin Nylander. Fotona är tagna i nära dialog med personerna som porträtteras. En annan del är en kollektivt skapad text som heter Vi är en rörelse. Den visas som den är rakt upp och ner men den har även blivit till en samskapad digital story, med flera röster som läser in delar av texten bildsatt med klipp från en dansworkshop. Vi visar flera filmer och digital stories med fokus på rörelse och gemenskap.

Utställningen visas i stora entrén och pågår hela december och en stor del av januari.

— In English —
Exhibition at Blå Stället! At PG Väst we have worked with themes such as movement and relationships that we now want to show the world. Black and white duo portraits by photographer Maja Kristin Nylander.

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare