Hem / Fira där du är!
7 april 2021

Affischer, bordsryttare och menymall

Skriv ut affischer och bordsryttare/skylt med information om 4 juni och det digitala jubileumspaketet. Här hittar du materialet.

Jubileumslåten

”Vi vill leva, vi vill dö i Göteborg” av Katarina Hemlin vann Music Innovation på The Brewhouse Award 2019 och blev den officiella jubileumslåten för Göteborgs 400-årsjubileum. I länken hittar du karaokeversionen av jubileumslåten, låttext, noter och länk till låten på Spotify. Lär dig låten och sjung med! Fira där du är med jubileumslåten!

Jubileumslåten med tecken som stöd

Lisa Lilieroth från Kulturlabbet teckensjunger jubileumslåten ”Vi vill leva, vi vill dö i Göteborg”. Filmen är inspelad i Biskopsgården och är ett språkligt hjälpmedel, samt ett visuellt komplement, för att tillgängliggöra Katarina Hemlins fina text. Fira där du är med jubileumsslåten med tecken som stöd! Kulturlabbet är en daglig verksamhet i Biskopsgården för bild-, scen- och ordkonstnärer med intellektuella funktionsnedsättningar.

Jubileumsdansen

Kulturskolan är stolt jubileumsaktör inför firandet av Göteborgs 400-årsdag! Kulturskolan har skapat en enkel koreografi till jubileumslåten med influenser av hiphop och jazz. De kallar den Jubileumsdansen! Fira där du är med jubileumsdansen!

Vimpel och flagga

Skapa ditt eget jubileumspyssel och pynta där du är! I länken hittar du vimpel och flagga steg för steg och utskrivbara PDF:er där du kan klippa ut en färdig vimpel eller flagga. Fira där du är med vimpel och flagga!

Jubileumsbakelsen

Yrgo har tagit fram Göteborgsbakelsen till födelsedagen. Fira där du är med jubileumsbakelsen! Här hittar du recept, bilder och instruktionsfilm.

Historiefilmerna ”Hur hamnade vi här?”

Fira Göteborg med stadens historia. Se videoserien ”Hur hamnade vi här? – tio korta filmer om Göteborgs historia”. I serien besvaras göteborgarnas frågor om stadens historia. Serien berör alltifrån avloppshistoria till lokala kvinnliga krigshjältar, parismode för spårvagnshästar och actionfilmen Rambos koppling till Ramberget. Filmerna produceras i samarbete med Göteborgs stadsmuseum. Fira där du är med Göteborgs historia!

Dela med dig av ditt firande!

Hur firar du Göteborg? Använd hashtagen #gbg400år eller tagga jubileets sociala medier. Vi delar i våra kanaler. Läs mer om hur du kan dela med dig av ditt firande. Här hittar du jubileets sociala medier, instagramfilter och Spotifylista med favoritlåtar om Göteborg.

Lyssna på Spotifylistan med göteborgarnas favoritlåtar

Vi frågade efter göteborgarna favoritlåtar om Göteborg. I spellistan ”Göteborg 400 år” har vi samlat låtarna som passar perfekt att spela upp under stadens födelsedag.

Jubileumsprodukter

Inför firandet av Göteborgs 400-årsjubileum 2021-2023 tar en rad jubileumsaktörer fram produkter. Dessa finns till försäljning via respektive länk på produktsidorna. Fira där du är med jubileumsprodukter!

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare